huisstijl

Home / huisstijl

huisstijl by Rob RossHuisstijl

Eenhuisstijl is meer dan alleen een logo, kleuren en bijpassend lettertype verwerkt op een visitekaartje, briefpapier en website. Het gaat ook over alle manieren waarop jouw organisatie naar buiten treedt. Het is een stijlvertaling van hoe jij gezien en ervaren wilt worden. Een uitstraling die perfect aansluit bij de beleving van je doelgroep.

Je huisstijl komt dus terug in al je communicatie-uitingen. Webdesign, banners, advertenties, infographics, drukwerk, de manier waarop je kantoor is ingericht, de wijze waarop je schrijft en zelfs in de manier waarop de telefoon wordt opgenomen. Het is een totaalbeleving die oprecht wordt gedragen door iedereen binnen de organisatie.

Er komt heel wat kijken bij de ontwikkeling van een goede huisstijl. Idealiter gaat er dan ook een gedegen positoneringstraject aan vooraf. Pas als duidelijk is wat het gewenste imago is en dit ook daadwerkelijk past bij de identiteit van (de mensen binnen) je organisatie, kan een visuele vertaalslag worden gemaakt naar een bijpassend logo en andere stijlelementen.

“Robin zoekt altijd naar het hoe en waarom en ‘dwingt’ je daardoor back to basics te gaan en te (her)formuleren waar het nou eigenlijk écht om gaat. Hij gaat altijd net even een stapje verder waardoor je jezelf opnieuw uitvindt en verder komt dan je was!
José Maes, eigenaar Bureau B’lieve

Meer weten?:

Voorbeelden huisstijl: