Als trots teamlid van het Surf Project geef ik samen met heel veel andere vrijwilligers surfles aan kinderen met Down, autisme of ADHD. Dit heeft een positief effect op de ontwikkeling en geeft het zelfvertrouwen een enorme boost.

Onlangs werden we benaderd door Teeville: een online designplatform voor T-shirt designers. Alle ontwerpen hebben te maken met een goed doel of maatschappelijk thema en de opbrengst van de verkoop gaat ook naar deze doelen. Teeville wilde ook een T-shirt maken voor het Surf Project. Dat leek ons natuurlijk een bijzonder goed idee, maar dan wel met ons eigen design. Om onze kinderen ook iets leuks te bieden tijdens de koude wintermaanden, hebben we een tekenwedstrijd georganiseerd. De tekening van de winnaar zou vervolgens worden omgetoverd tot een écht stoer surfshirt!

Winnaar Meander tekende zichzelf met hond ‘Storm’ op een surfboard. In nauw overleg hebben we de tekening aangepast en werd Storm vervangen door Meander’s begeleider tijdens het Surf Project. Op deze manier is het ontwerp voor iedereen herkenbaar en staat de trots van Meander nog steeds centraal. Precies wat we met met onze surflessen wil bereiken… Het bouwen aan het zelfvertrouwen van de deelnemende kinderen!